RING OSS - 036-330 29 27

Takläggare Jönköping

RING OSS - 036-330 29 27

Tegeltak och papptak

Vi lägger tak med tegel

Erbjuder även ert företag tegeltak och papptak? Då kan ert företag även använda er av informationen nedan anpassat efter ert företag. Vi profilerar gärna ert företag mot ett annat verksamhetsområdet också. 

Erbjuder ni tjänster som takläggare i Jönköping? Kontakta oss, vi hyr ut den här sidan åt er med redan bra ranking och skapar nya kundkontakter!

Vilket material till yttertaket vill du ha? Den egna åsikten om vad som är snyggt och inte är det, avgör i de flesta fall, men här bör även andra faktorer påverka valet av material till yttertaket.

Några sådana viktiga faktorer är till exempel din fastighets arkitektur; vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Och i många fall har arkitekten tänkt till när hon, eller han har valt material till det ursprungliga huset. Men hur mycket kostar det? Och vad vill du själv lägga på ditt tak? Här ger vi exempel på de slags material till yttertak som är billigast och dyrast. Kanske det hjäper vid valet av material till yttertaket genom att jämföra dem med varandra?

Tegeltak

Tegeltak kostar en bra slant mer än papptak, men det håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll. Initialt spelar det förstås en mycket stor roll, däremot kan du som är husägare, se det som en investering i det hus som du äger. Tegeltak kostar mellan 500-800 kronor/kvadratmeter. Priset på taket beror på vilket tegel som du väljer. Förutom tegelpannorna, är det även många andra material som du behöver köpa; råspont, takställningar, plåt till isolering etc.

Papptak

Papptak låter antagligen billigare och som ett material med sämre kvalitet, än vad det egentligen är. Nu är ju inte papptak, varken av papper eller kartong. Det är istället som att (nästan) asfaltera sitt tak, om vi ska förenkla materialbeskrivningen. Längder av papp, bränns fast mot varandra med hjälp av en värmepistol och de läggs så att de överlappar varandra. På så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd. Fördelarna med papptak är den att taket får fina, platta linjer. Papptak blev mycket populärt under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak. Väljer du till exempel Mataki Unotech takpapp kan det kosta kring 135 kronor/kvadratmeter.

Oavsett vilket material som du önskar till ditt tak, är det alltid bäst att rådfråga oss först - ta gärna kontakt och kom med dina frågor till oss!

Vi lägger papptak